Zeytin Yaprağının Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytin yaprağı ilk Antik Mısır’da tıbbi olarak kullanıldı ve göksel bir gücün sembolüydü. Yine Antik Mısır’da zeytin yaprağı özü, bitki çayı ve toz olarak kullanılmıştır. Bunlar, zeytinyağı yararlarına benzer, antioksidan, antihipertansif, antiaterojenik, anti-inflamatuar, hipokolesterolemik ve hipoglisemik özellikler gibi potansiyel olarak biyoaktif bileşikler içerir.

Günümüzde bilim adamları zeytin yaprağının güçlü bir tıbbi araç olduğunun daha fazla araştırmasını yapıyor. Zeytin yaprağı yararları arasında, kardiyovasküler ve bağışıklık sistemi desteği, enerji artışı ve sağlıklı tansiyon yükselmesi bulunmaktadır.

1800’lerin başında, ezilmiş yağ yaprakları ateşleri düşürmek için içkilerde kullanıldı; Birkaç yıl sonra, sıtma için bir tedavi olarak kullanılıyorlardı. Fas tıbbında zeytinyağı, kan şekerini dengelemek ve diyabet kontrol etmek için kullanılır.

Zeytinler Amerika Birleşik Devletleri’nde çok önemli bir gıda ve içecek endüstrisidir. Fas, İtalya, İspanya, Fransa, Lübnan ve Suriye, büyüyen bölgeler olarak da bilinir. Bugün, zeytin yaprağı çeşitli sağlık yararları için tanınma elde etmektedir.

Zeytinin faydaları vücuda olduğu kadar saça da önemli ölçüde etki eder.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağının cilde ve sindirim sistemine faydaları kanıtlandığı gibi saça olan faydaları da kanıtlanmıştır. Yemeklere ve salatalara lezzet veren zeytinyağı saçlara da canlılık ve doğallık sağlar. Saçların en önemli dostu olan zeytinyağı saçları nemlendirici ve besleyici özelliği ile saç bakımında en çok tercih edilen maddedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda 2-3 hafta düzenli şekilde kullanılan zeytinyağı, saçların daha dolgun, hacimli ve yumuşak olduğu gözlenmiştir.

Zeytinyağı Kepeği Önler

Kepek hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Bu korkulu rüyadan zeytinyağı ile kurtulmak mümkün. Kuru ve yıpranmış saç derisinde oluşan kepek saça uygulanan zeytinyağı masajı ile giderilebilir. Zeytin yapı haftada 1 kez saça masaj yapılarak saç derisini yumuşatır ve kepeğe kesin çözüm sağlar.

Saç Uçlarının Kırılmasında Zeytinyağı

Özellikle kış aylarındaki ani hava değişikliği ve soğuktan dolayı saç uçları çok çabuk kırılır. Haftada 1 kez zeytinyağını saçlara dipten uca kadar sürüp 20-25 dakika arasında bekletilerek iyice durulanması saçlardaki kırılmaların önüne geçer.

Zeytinyağı Saçları Parlatır

Cansız ve donuk olan saçları parlatmada en etkili yöntem yine zeytinyağıdır. Saçların temizliğinde kullanılan şampuan içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle saçları yıpratarak cansız bir görünüm verir. Şampuanların neden olduğu kuruluğu her gün az miktarda uygulanan zeytinyağı sayesinde gidermek mümkündür. Zeytinyağı saçlardaki nemi tekrar kazandırarak daha parlak görünmesini sağlar.

Daha Yumuşak Ve Kolay Şekil Alan Saçlar

Saçlarımız çeşitli dış etkenlere maruz kaldığında doğal yapısını kaybeder. Zeytin yağrağı kaynatılarak suyu süzülür. Haftada en az 3 defa uygulanan bu zeytin yaprağı suyu saçı yumuşatarak daha kolay şekil almasını sağlar.