Zeytinyağının Saça Faydaları ve Uygulanma Yöntemleri!

Düzleştirici, maşa, fön kullanımı saçların yıpranmasını hızlandırmaktadır.  Hem saçın nemini almakta hem de saçların kırılıp dökülmesini çoğaltmaktadır.  Peki, bu yıpranmış saçlarımıza günlük hayatımızda neler uygulamalıyız?

Günlük Hayatımızda Saçlarımıza Uygulamamız Gerekenler

Günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz en doğal ve en sağlıklı yöntem saça zeytinyağı uygulamaktır.  Bu yöntem ile yıpranmış, kırılmış, nemi gitmiş ve sürekli dökülen saçların eski haline dönmesini sağlarsınız.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanmalı?

Zeytinyağının saça uygulanması için birçok yöntem bulunmaktadır.  Temiz saça veya diğer aromatik yağlarla karıştırılarak,  saç yıkanmadan önce saç diplerine masaj yapılarak uygulanabilir.  Birde süreklilik sağlamak için uygulanmakta olan yöntem var şampuan içine zeytinyağı katılarak her yıkamada saçınıza zeytinyağı uygulaması yapmış oluyorsunuz.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

  • Saçı nemlendirir ve parlaklık verir.
  • Saç kırılmalarını, dökülmelerini azaltır.
  • İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde saçı besler ve daha sağlıklı bir görüntü verir.
  • Deri problemlerini, saçtaki kepekleri yok eder.
  • Saçı beslediği için daha çabuk uzamasını kolaylaştırır.
  • Daha yumuşak ve daha güzel şekil almasını sağlar.
  • Daha gür saç görüntüsü verir.

Zeytinyağı Saça Kaç Günde Bir Uygulanmalıdır?

Zeytinyağı kullanımı en doğru şekilde yapılmalıdır.  Saça uygulanan zeytin yağının da doğru bir zeytin yağı olduğundan emin olmak gerekir.  Aksi taktirde saçımıza zarar verebiliriz.  Zeytinyağı seçiminde doğal zeytinyağı seçmeye önem vermeliyiz.  Saçımıza uygulama süresi de çok önemli zeytinyağı uygulaması saçımıza haftada 1 veya 2 kere olmalıdır.

Uyguladığımız zeytinyağının oranını fazla kaçırmamalıyız fazla uygulandığında saçımızdan durulaması zor olacaktır.  Besin kaynağı olarak bolca tükettiğimiz zeytinyağının vücudumuza olduğu gibi saçlarımıza da oldukça faydası olduğunu unutmayalım.  Saçlarımızın zetinyağı bakımına ihtiyacı olduğunu bilerek haftalık bakımımızı yapmalıyız. Yapmadığımız zaman saçlarımızda ki parlaklığın, nemin azaldığını saç uçlarındaki kırılmaların ve saçlardaki dökülmenin çoğaldığını görebilirsiniz.  Bu yüzden zeytinyağı saçlar için oldukça faydalı.