Kızarmış Muz Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?

Asyalı toplumlar için son yıllarda muz bambaşka hallere getirildi. Yoğun lif kaynağı sayesinde vücudun direncini artıran bu yiyecek ile çeşitli tatlılar hazırlanıyor. Yeni yemek ve tatlıları denemeyi seven özellikle Çin ve Taylandlılar muz ile ilgili hemen her tatlıya hakimler. Üstelik yalnızca tatlı da değil. Çeşitli yemek ve salatalarda da muz kullanılıyor. Hatta sabah kahvaltısı olarak yalnızca muz tüketen bir kesimden bile söz etmek mümkün. Muzun faydaları çok fazladır. Kızartılan muzlardan oluşturulmuş tatlı tabaklarını da bu ülkelere gidip denemeyen yoktur. Aslında kızartılmış muz tatlısı dendiğinde tek bir çeşit tatlıdan söz etmek mümkün değil. İşte en sık tercih edilen ve tüketilen kızartılmış muz tatlısı malzemeleri ve hazırlanışı.

Kızarmış Muz Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet orta boy muz
  • Damak zevkine göre şeker. Bu tatlıda 3 su bardağı şeklinde kullanılacak.
  • 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram un
  • Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ

Kızarmış Muz Tatlısı Hazırlanışı

Şeker, un, kabartma tozu, tuz ve vanilya derin bir kabın içerisine konularak karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş içme suyu ilave edilerek yoğrulur. Ancak hamurun biraz sert olması gerekiyor. Çünkü içerisine konulacak muzu kavraması lazım. Daha sonra başka bir tencereye sıvıyağ koyulur ve kısık ateşte ocağa alınır. Yağın çok kızarmaması gerekiyor. Bu sırada muzlar kalın halkalar şeklinde doğranır. Doğranan muzlar hamura batırılıp hafifi kızgın yağın içine atılır. Hamurun rengi kahverengi oluncaya kadar pişirilir. Bu tatlı genellikle şekerden hoşlananlar için hazırlanıyor ve yemeklerde tüketiliyor. Ancak bir de Asya ülkelerinde kahvaltıda tüketilen muz tatlıları meşhur. Bu tatlılar genellikle daha hafif ve katkısız tüketiliyor.

Kahvaltılık Muz Tatlısı Tarifi

Bu tatlıyı hazırlamak oldukça basit. Çünkü ana malzemeler muz ve sıvıyağ. Önce iki adet muz ortadan ikiye ayrılır. Daha sonra bu muzlar uzunlamasına kesilir ve her bölümden birkaç parça muz dilimi elde edilir. Muz dilimlerinin ince olmasına özen gösterilmelidir. Bu esnada derin bir tencerenin içerisine 2 su bardağı sıvıyağ koyulur ve kızdırılır. Muz dilimleri kızan yağın içinde birkaç dakika kızartılıp peçete serili bir tepsiye dizilir. İsteğe bağlı meyve marmelatları ya da çikolataya batırılarak tüketilir. Tayland’da genellikle bu tatlı ekstra hazırlanan bir şerbete batırılarak tüketilmektedir. Ancak bu ağır olacağı için genellikle reçel ya da çikolata daha çok seviliyor.