Evde Kolaylıkla Baharatlı Zeytinyağı Hazırlamanın Püf Noktaları

Daha çok restoranlarda görülen baharatlı zeytinyağları, görüntü ve lezzetleriyle oldukça dikkat çeken karışımlardır. Baharatlı zeytinyağı, evdeki imkanlarla kolayca hazırlanabilir. Genellikle damak tadına göre seçilen baharatlarla hazırlanan bu lezzetli karışım için yapılması gereken ilk şey, doğal zeytinyağının elinizde mevcut olmasıdır. Zeytinyağının tazeliği, rengi ve kokusu kaliteliyse yapılacak karışım çok lezzetli olacaktır. Bu lezzetli karışım için gereken diğer önemli malzeme sevdiğiniz bitki veya baharatlardır.

Eğer birden fazla baharat konacaksa birbirilerine yakışan tatlar olmasına dikkat edilmelidir. Zeytinyağı ile karıştırılacak baharatların bir kaba konarak ezilmeleri aromalarını daha kolay bırakmalarına yardımcı olur. Kapağı kapanabilen bir kaba konulan baharatların üzerine fazla vakit kaybetmeden zeytinyağı dökülmelidir. Sonrasında yapılması gereken şey kapağı sıkıca kapamak ve iki hafta beklemektir.

Baharatlı Zeytinyağı Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle zeytinyağı ve baharatların içinde olduğu kabın şeffaf cam olması ortaya seyredilmesi hoş bir manzara koyacaktır. Kendinizi bu zevkten alıkoymayın. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus, zeytinyağı güzel olsun diye çok malzeme eklemenin bazı yönlerden istenilen sonucu vermeyeceğidir. Unutulmaması gereken baharatların bazıları keskin bir tat içerir ve diğer malzemeleri etkisiz kılabilir.

İsteğe göre iki, üç diş sarımsak eklenebilir ama sarımsağın yoğun tadı bazı sevilen baharatların tadını bloke edebilir. Fesleğen, limon, kekik, pul biber, dere otu gibi malzemeler de karışıma eklenebilir. Karışımın hazırlanıp bekletildiği yer oldukça önemlidir. Serin ve güneş görmeyen yerde saklamak zeytinyağının lezzetini sürdürmesi açısından önemlidir. Eğer bu tür imkanlar sağlanamazsa yapılacak tek şey zeytinyağının dolapta saklanmasıdır.

İki Hafta Beklettikten Sonra İstediğiniz Tat Yoksa Ne Yapılmalıdır?

Eğer karışım tatsız ise ekstradan malzeme eklenip bir hafta bekletilebilir. Eğer çok keskin bir tat varsa yapılacak şey karışıma fazladan zeytinyağı eklemektir.