Elma Kilo Yapar Mı?

Özellikle fazla kiloları ile başı dertte olanların en fazla sordukları sorulardan birisi de, elma kilo yapar mı? Elma kilo aldırır mı? Ve Elma kaç kalori gibi sorular gelmektedir. Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de en fazla tüketilen meyveler arasında yer alan elmanın faydaları saymakla bitmese de, kilo alma korkusuyla farklı yaklaşımlar içerisine giren insanların sayısı da önemsenecek kadar fazla.

Elma Kilo Yapar Mı?

Elma kilo yapar mı? diye merak edenlerin meraklarını giderecek tüm bilgileri, yazımızın devamında bulabilirsiniz..

Elma Kaç Kalori?

Elma kilo aldırır mı? sorusunun cevabını vermeden önce, elma kaç kalori? Sorusuna cevap vermek, ikinci sorumuza daha sağlıklı bir cevap vermemizi sağlayacaktır.

Orta boy bir elma yaklaşık olarak, 80-90 kalori arasındadır. Yani aşırı tüketilmediği sürece, kalorisi düşük sayılabilecek meyveler arasında yer almaktadır.

Elma Kilo Yapar mı? Elma Kilo Aldırır mı?

Elmanın faydaları genel vücut sağlığı için çok fazla olsa da, her besin maddesinde olduğu gibi kalori içerdiği unutulmamalıdır. Yukarıda orta boy bir elma için verdiğimiz kalori değeri, kilo almanıza neden olacak bir değer değildir. Ancak burada önemli olan husus, aşırı miktarda elma tüketiminden kaçınmak olmalıdır.

Hatta birçok diyetin ara öğün listesinde genellikle elmaya yer verildiğini düşünürsek, elmanın kişiyi tok tutarak fazla yemek yeme ihtiyacını ortadan kaldırarak, zayıflamaya yardımcı olduğunu söylememizde mümkün olacaktır.

Elma Zayıflatır mı?

Elma yemek kilo aldırır mı? sorusuna verdiğimiz cevap, net olarak elma zayıflatır mı? sorusuna vereceğimiz cevabın karşılığı değildir. Diyetlerde görülen kabızlık ve kan şekerinin düşmesi gibi şikayetlerin giderilmesi, elmanın faydaları arasında yer almaktadır.

Boşaltım sistemine de oldukça faydası bulunan elma, tek başına zayıflatıcı etkiye sahip olmasa da, diğer etkenlerle birlikte değerlendirildiğinde, zayıflamaya yardımcı besinler arasında yer almaktadır.

Elmanın Faydaları Nelerdir?

Elma, genel sağlık açısından oldukça faydalı meyveler arasında yer alsa da, elmanın faydaları arasında en önemli yere sahip olanları, kanser riskini azaltıcı etkiye sahip olması, kalp ve damar hastalıklarının görülme riskini de yine en aza indirmesidir.

Bunların dışında; sindirim ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi, kemik hastalıklarına iyi gelmesi, ağız ve diş sağlığı açısından olumlu katkılarının olması, elmanın faydaları arasında yer almaktadır.