Domates Suyu Şifalı Mı?

Her gün bir bardak domates suyu içmenin, damar sağlığını koruduğu, tokluk süresini uzatarak kilo vermeye yardımcı olduğu ve kemikleri güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En popüler sebzelerden biri olarak kabul edilen domates, yüksek miktarda antioksidan içermesi nedeniyle, en faydalı gıdalar arasında yer alıyor. Domatesin faydaları, domatese kırmızı rengini de veren likopen adlı bileşenden kaynaklanıyor. Kalori kontrolü yapılırken, vücudun vitamin ve mineral eksikliğini de gidermek için domates suyu tüketilmesi uzmanlar tarafından da öneriliyor. Düşük bir kaloriye sahip olan taze domates suyu, hem vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını dengeliyor hem de keskin tadıyla daha uzun süre tokluk hissi veriyor.

Vitamin Açısından Zengin

Salça olarak kullanılan domatesin suyu, yüksek miktarda C vitamini, E vitamini ve beta karoten içeriyor. Bu da, kalp damar sağlığının korunması ve kemiklerin desteklenerek güçlenmesini aynı zamanda kanserin de önlenmesini sağlıyor.

Damar Tıkanıklığını Önlüyor

Domates suyu, içerdiği E vitamini ve C vitamini sayesinde, kalp damar hastalıklarına neden olan serbest radikallere karşı vücut hücrelerine karşı bir koruma kalkanı görüyor. Düzenli olarak domates tüketmenin kolesterolü düşürdüğü yönünde de çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Domateste bulunan bileşenler, “trombosit” üretimlerini kontrol altına alarak, aşırı trombosit üretimine bağlı olarak oluşabilecek damar tıkanıklıklarının önlenmesi sağlanıyor.

Domates Suyunun Faydaları

Kolesterolün stabilize edilmesinde etkin bir rol oynayan domates suyu, aynı zamanda diş ve kemik sağlığı için de önemlidir. Düşük miktarlarda sodyum ile yüksek miktarlarda lif içermesi nedeniyle kilo vermeye yardımcı olur. Düzenli olarak tüketilen domates suyu, karaciğeri koruyarak güçlendirir. Karaciğerin aşırı çalışmasını engelleyen tüm unsurları ortadan kaldırır. Bunların yanı sıra, kabızlığı giderir ve birçok zararlı bakterinin bağırsaklardan atılımını sağlar. Koroner arter hastalığına karşı bir alternatif çözüm olur.

Prostat kanserine karşı da oldukça etkili olan domates suyu, göğüs kanserine yakalanma riskini de minimize eder. Ek olarak, vücuda enerji vermesi, yorgun kasları dinlendirmesi, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlaması ve cilt sağlığı için önemli bir katkı maddesi olması nedeniyle, domates suyunun düzenli bir şekilde tüketimi sağlanmalıdır.