Çember Oyası Modelleri

Çember oyası, genellikle evlilik çağında olan kızlarımızın çeyizlerini süslemek ya da örtünmek amacıyla ev hanımları tarafından yapılan bir çeşit el işidir. Çember oyaları iki türlüdür. Biri iğne ile yapılan, diğeri ise tığ ile yapılandır. İğne işi, tığ işini kıyasla daha zordur. Bu nedenle özellikle de oya yapmayı yeni öğrenen ev hanımları daha çok tığ işi ile çember oyası yapmayı tercih eder. İşte yeni başlayanlar için birkaç farklı tığ işinden yapılmış çember oyası modelleri…

Tığ İşi Çember Oyası Örnekleri

Tığ oyası modellerinde pek çok alternatif ve seçenek bulabilmek mümkündür. Köprülü tığ oyası, fıstık oyası, çift renkli oya ise bunlardan yalnızca bazılarıdır. Çember için yapılan tığ modelleri kişilerin zevk ve tarzlarına göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin; genç kızlar daha çok canlı renklerde ve modern çember oyalarını tercih ederken, orta yaşlı hanımlar ise daha çok koyu ve sade olan çember oyalarını tercih ederler.

Çember oyası yaparken kullanacağınız yardımcı materyaller de oyanızın oldukça şık ve zarif görünmesini sağlayacaktır. Örneğin pul ve boncuk gibi ufak tefek aksesuarlar, çember oyasını bir hayli hoş ve modern gösterecektir. Eğer ki tığ oyası öğrenmeye yeni başladıysanız ve işe boncuklu modeller ile başlamanın sizi zorlayacağını düşünüyorsanız büyük yanılgıdasınız. Çünkü yeni başlayanlar için de oldukça basit boncuklu oyalar mevcuttur.

Boncuk ve Kurdeleli Çember Oyası Modelleri

Tığ ile yapacağınız bu modellerde, birkaç minik dokunuşlar ile kendi tarzınızı da oluşturabilirsiniz. Örneğin; boncuk ve kurdeleyi bir arada kombinleyebilir ve oldukça şık bir model ortaya çıkarabilirsiniz. Çember kenarlarında herkesin dikkatini çeken ve beğenisini toplayan kurdele işi oyalar, son zamanların trend modelleri arasında yer alan ve en modern oyalardan biridir.