Armut Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildinizi yenilemek, ölü hücre atıklarından kurtarmak ve gençleşmesini sağlamak meyve maskeleri ile mümkün. Özellikle armut maskesiyle cildinize diğer maskelere kıyasla zararsız peeling işlemini doğal bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Armut Maskesi Seçimini Nasıl Yapmalıyım?

Cildinize bakım yapmak amacıyla maske yapmak istiyorsanız öncelikli olarak genel ihtiyaçlarınızı oluşturun. Tercihlerinize göre birden fazla armut maskesi yapabilirsiniz. Maskelerin malzemeler kısmını inceleyerek cildinize alerjik etki yaratmayacak olan maskeyi tercih etmeye çalışın. Aksi takdirde yüzünüze zarar verebilirsiniz. Maskemizin temel yapı taşı olan armutun faydaları sayesinde kendimize en uygun maske karışımını oluşturabiliriz.

Genel Armut Maskesi Nasıl Yapılır?

Bu maskeyi yapabilmek için armudun dörtte birine, 1 tatlı kaşığı yoğurda ve bir iki sıkımlık limona ihtiyacımız olacak. Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra armudun çeyreğini rendeleyin. Rendelemiş olduğunuz armuda birkaç damla limon ilave edin. Oluşturduğunuz karışıma yoğurdunuzu ekleyerek karışımınızı oluşturun. Karışımınızı 2 dakika dinlendirdikten sonra temizlenmiş vücudunuza karışımı uygulayabilirsiniz. Uygulama işlemi sırasında maskenizi dairesel hareketler uygulamaya özen göstermelisiniz. İşleminizi bitirdikten sonra 15-30 dakika arasında bekletin ve daha sonra su aracılığıyla maskenizi çıkartabilirsiniz.

Kara Lekelere Karşı Armut Maskesi Hazırlamak

Ciltteki en büyük sorunlardan birisi de şüphesiz kara lekeler. Ama armudun faydaları sayesinde yapacağınız maske bu sorunu büyük oranda ortadan kaldırıyor. Cilt lekelerinden ve kara lekelerden kurtulmak isteyen bireyler, özellikle bu karışımı tercih etmelisiniz. Bu karışım için armut, zeytinyağı, yoğurt, karbonat ve limon suyuna ihtiyacımız olacak. Öncelikli olarak olgunlaşmış armudunuzu rendeleyin. Rendelediğiniz armuda karbonat, zeytinyağı, limon suyu ve yoğurt ekleyerek karıştırın. Oluşturduğunuz lapa kıvamındaki maskenizi temiz bir vücuda sürerek 30 dakika kadar bekletin. İşlemin sonunda maskenizi su ile çıkarabilirsiniz.

Cilt Yanıklarına Karşı Armut Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Eğer güneşe çok fazla maruz kalmışsanız cildiniz de yanıklar oluşabilir. Bu durumda 1 armut biraz limon suyu ve yoğurtla kolay bir şekilde maske hazırlayabilirsiniz. Eğer çok fazla zamanınız yoksa armudu dilimlere ayırarak yüzünüze koyabilirsiniz bu durum belirli bir seviyeye kadar etki yaratabilir ama gerçek bir sonuç istiyorsanız genel armut maskesi tarifini uygulamalısınız. Genel maske cildinize peeling işlemi de uyguladığı için cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz.

Armut Maskesinin İşlevleri Nelerdir?

Armut maskesini yapmak isteyen bireyler öncelikli olarak maskenin işlevini öğrenmesi gerekiyor. Maske özellikle ölü hücrelerden kurtulma, cildi yenileme, parlaklık kazandırma ve leke temizleme işlemlerinden dolayı tercih edilmekte. Ayrıca hücre yenileme hızını arttırmak isteyen bireyler de bu maskeyi tercih edebilir.