Armut İçkisi Nasıl Yapılır?

Hafif bir içecek tercih edenler için armut içkisi, hem besin değeri yüksek olan armudun faydaları hem de lezzeti sebebiyle ideal bir içkidir. Kokteyllerde, davetlerde, Türk kahvesinin yanında tercih edilebildiği gibi, unlu mamül yapımında aroma verici etkisi sebebiyle de çocukların tüketmeyeceği tariflere eklenebilmektedir. Armut içkisi nasıl yapılır, kısaca anlatalım.

Armut İçkisi Nasıl Yapılır?

Armut içkisi tarifi hazırlarken armutlar iyice yıkanıp temizlenir, kabukları ve çekirdekleri çıkartılır. Küçük parçalar halinde doğranarak kavanoza alınır ve içine etil alkol eklenir. Bir hafta boyunca sürekli çalkalanarak mayalanması beklenir. Bir hafta sonunda şeker ve suyun kaynatılarak elde edildiği şerbet ilave edilerek şişelere doldurulur ve 15 gün dinlendirilir.

 Armut İçkisi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Armut içkisi malzemelerini hazırlamak oldukça kolaydır. 2 litre armut içkisi için;

  • 4 adet fazla olgunlaşmamış, yumuşak ve tatlı armut,
  • 750 gram toz şeker,
  • 750 mililitre etil alkol,
  • 1 litre su,
  • Cam kavanoz ve şişe gereklidir.

 Armut İçkisi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Armut içkisi yaparken armutların çok iyi temizlenmiş olması önemlidir. Kullanılan etil alkolün 45 derece seyreltilmesi, içimin yumuşak olması için gereklidir. 45 derecede seyreltilmemiş etil alkol kullanımı, armut içkisini oldukça ağır bir içecek haline getirebilir ve sertleştirebilir. Kavanozdaki armut ve alkol karışımının bir hafta boyunca düzenli olarak çalkalanması, daha homojen bir fermantasyon sürecine destek olacaktır ve armut içkisinin lezzetini arttıracaktır. Şerbetini hazırlarken ise içine eklenilecek 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve birkaç adet karanfil tohumu, armut içkisine apayrı bir tat ve koku vererek çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Hazırlanan armut içkisinin karanlık, güneş görmeyen, ışık almayan ortamlarda bekletilmesi, dayanıklılığını arttıracak ve daha demlenmiş bir hal almasını sağlayacaktır. Şerbet ile karıştırıldıktan sonra 15 gün bekletilmesi, içeriğindeki tortunun çökmesi ve daha lezzetli bir kıvama ulaşmasına sebep olur. Armut içkisi, armudun bağırsak sağlığına ve sindirim sistemine olumlu faydaları sebebi ile yemeklerin yanında da servis edilebilecek iyi bir içecek seçeneğidir. Alkolsüz olarak da tercih edilebilir.